П. Бондаренко: е-декларація Славка Кириленка
Автор: Павло Бондаренко, журналіст, блогер.
Платон мій друг, але істина дорожча. Не буває справжнього "порохобота" з того, хто не помічає негараздів. Якщо ми воюємо з квартирами Лещенка, Заліщук, палацами Тимошенко і Ляшка, то, як чесні люди, мусимо помічати піджаки замшеві та золоті портсигари тих, хто зараз при владі.
Славко Кириленко.
Віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних питань. Начальник усіх академіків, професорів, ректорів, директорів музеїв, видавців і продавців дипломів. Великий патріот проби 999 з гаком. Все життя у вишиванці. Все життя з жовто-блакитним прапором. І рука на серці, коли лунає гімн.
Я нічого не хочу сказати поганого про Славка. Вибачайте, але його досі усі кличуть саме Славком. Проте. Людина жодного дня не працювала ані в бізнесі, ані навіть на заводі. Ручку до молотка зробити напевне не зможе. І тут бац!
Е-декларація.
І виходить, що наш Славко людина, прямо скажемо, не бідна. Вірніше, не бідна його дружина, на яку записано багато чого цікавого, в тому числі 5(!) земельних ділянок загальною площею 7,884 гектари. Ви знаєте скільки коштує у Васильківському районі Київської області 1 сотка землі? А тут таких соток аж 789.
А ще родина Кириленко є щасливою власницею квартири у Києві. Площа - 154 квадратних метри. На чотирьох. Тут, звичайно, до Сірожі Лещенка трохи не дотягли, хоча перевершили у престижності. Бо в Кириленка не абиякий будинок. Тут разом з ним живуть Олег Ляшко, Петро Симоненко, ще один Славко - Вакарчук. Тут жила Валентина Семенюк-Самсоненко. З балкона цього будинку на Московській вона полетіла на той світ...
З площею квартири у Кириленка трохи "скромно". Зате в декларації записано, що дружина великого державного мужа має у власності ще і будинок за містом. В селищі Іванковичі того ж таки Васильківського району. Щоб ви розуміли, що це таке: в Іванковичах живуть Віктор Ющенко, Володимир Литвин, Юрій Бойко та інші. Це елітне селище має неофіційну назву "Царське село".
Скажуть: так той будинок недобудований! Правильно. Недобудований. Може. Дивлячись що під цим словом розуміти. Зате давайте звернемо увагу на площу "хатинки": 900 квадратних метрів.
Ще раз. Дев`ятсот. Квадратних. Метрів.
Якщо одноповерховий, то це 30х30 метрів.
А ще дружина Славка має у власності невеличкий будиночок 86,2 метри. Правда в тих таки Іванковичах, але порівняно з 900-метровим гігантом це взагалі жебрацька халупа.
Ну і плюс ще одна квартирка 53,2 метри в Києві. Про всяк випадок. Діти вже дорослі, їм теж треба десь "тусуватися".
Звичайно, можна виправдовуватися тим, що гроші в тумбочку кладе дружина. Правда, я би цього робити не став: небезпечно. Бо якось так вийшло, що пані Катерина захистила докторську дисертацію та свої підручники (не хочу зараз підраховувати, скільки професору треба видати підручників, аби побудувати хоча б сарай, знаю, що знайома професор історії все життя мешкає у двокімнатній "хрущовці") 2015 року, в той час, коли міністерством культури з одночасним зайняттям посади віце-прем’єра з гуманітарних питань керував її чоловік і наш герой.
До того ж пані Катерина, судячи з декларації, за увесь минулий рік заробила лише 168 тис. зарплати, ну і ще готівки має 30 тис. доларів (напевне, гонорари за книжки?) - якраз на облаштування кухні у 900-метровому будинку вистачить.
Тобто, все це писалося. захищалося і видавалося тоді, коли Славко був прямим начальником усіх, хто мав приймати захист і видавати книжки його дружини. Скандали з плагіатом та корупційними схемами досі пригадуються. Не хочу зараз і за гонорари пані Катерини. Пригадую гонорари Януковича за його книжки. Але наговорювати на чесну жінку не буду, хай НАБУ розбирається, чи є там щось таке.
Тепер починайте процедуру виключення мене з лав "порохоботів". Можете навіть зменшити пайку тортиків і "барбарисок".
Але давайте звернемо увагу на один феномен: найкращим капіталом в нашій країні є не шахти, заводи, нафтові свердловини і навіть не благословенній український чернозем. Найкраще у гектари елітної землі, будинки, квартири, яхти, машини конвертуються дві штуки - боротьба з корупцією і патріотизм.
От де невичерпний ресурс. http://osvita.ua/blogs/52727/